Kuntavaalien logo

Virallinen vaalipäivä sunnuntaina – kolmannes kävi antamassa ennakkoäänensä

– Limingassa ennakkoäänesti kaikkiaan 1907, joka on 29,8 prosenttia äänioikeutetuista liminkalaisista. Tämä on vajaa 300 ennakkoäänestäjää enemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa, kertoo keskusvaalilautakunnan sihteeri Raija Karjalainen.

Varsinaisena vaalipäivänä, sunnuntaina 13.6., Limingassa äänestetään kahdessa paikassa: Lakeustalolla, osoitteessa Liminganraitti 10 sekä Tupoksen koululla osoitteessa Sortavalantie 1.

– Äänestyspaikat ovat avoinna vaalipäivänä klo 9-20. Vaalipäivänä kukin äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan. Vaalipäivän äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetun postitse saamassa ilmoituskortissa.

Äänestäjän on varauduttava todistamaan henkilöllisyytensä äänestyspaikoilla. Siksi hänen tulee ehdottomasti ottaa mukaansa kuvallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi sirullinen henkilökortti, ajokortti tai passi. Henkilö, jolla ei ole henkilöllisyyttä osoittavaa asiakirjaa, voi saada poliisilaitokselta väliaikaisen henkilökortin äänestämistä varten.

Kasvomaskin ja käsidesin käyttö on tärkeää samoin kuin kahden metrin turvavälin säilyttäminen äänestettäessä, jotta vaalit toteutuvat koronaturvallisesti, ohjeistaa Karjalainen.

Vaalivirkailijat valvovat turvallisuutta äänestyspaikalla ja neuvovat ohjeiden noudattamisessa. Äänestäjä voi halutessaan ottaa oman kynän mukaan äänestyspaikalle.

– Jos sinulla on vaalipäivänä hengitystieoireita tai olet omaehtoisessa karanteenissa, olet vaalipäivänä lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä, älä tule sisälle vaalihuoneistoon. Ota yhteyttä kunnan keskusvaalilautakuntaan mahdollisuudesta äänestää ulkona. Numero on 044 497 3709.