HaLi-harrastusryhmiin ilmoittautuminen järjestetään harrastusviikolla 5.–11.9.

Uusi HaLi-harrastuskausi käynnistyy ja harrastusryhmien toiminta alkaa syyskuun viimeisellä viikolla (vko 39).

HaLi – Harrastava Liminka on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön harrastamisen Suomen mallia (HSM). Mallin tavoitteena on tarjota maksuttomia harrastuksia perusopetusikäisille (1.–9. luokat) koulupäivän yhteydessä.  Lisätietoa Harrastamisen Suomen mallista ja HaLi-harrastustoiminnasta hankesivulta.

Koulukohtaiset harrastustarjonnat julkaistaan ilmoittautumisten alkaessa 5.9.  Harrastukset on valikoitu oppilaiden toiveharrastusten mukaan, joita kartoitettiin helmikuussa 2022. Kyselyyn vastasi yhteensä 1614 oppilasta. Toiveharrastuskyselyn tuloksiin pääset tutustumaan tästä linkistä.

Tänäkin vuonna luvassa on monipuolinen kattaus erilaisia lajeja aina liikunnallisista harrastuksista kädentaitoihin, kokkailuun, pelisuunnitteluun ja retkeilyyn. Tarjottimien laadinnassa on kiinnitettty erityistä huomioita lukujärjestysten ja harrastusten aikataulujen yhteensovittamiseen palkituksella. HaLi-harrastustoiminnalla pyritään tavoittamaan etenkin lapsia, joilla ei ole vielä harrastuksia. Tavoitteena on kartoittaa erilaisia harrastamisen esteitä ja madaltaa tai poistaa niitä. Esteettömyys ja saavutettavuus ovat tärkeitä kriteereitä HSM-mukaista toimintaa järjestettäessä. Lisäksi etsivä harrastustoiminta saa uusia toiminnallisia muotoja koulupäivän aikana järjestettävien HaLi-kioskien ja HaLi-nopsa -harrastusryhmien kautta. HaLi-toimintaa järjestetään lukuvuonna 2022-2023, poissulkien koulujen loma-ajat.

Tänä vuonna ryhmiin ilmoittaudutaan Hellewi-järjestelmässä, jossa on näkyvillä myös koulukohtainen HaLi-tarjonta. Ilmoittautuminen alkaa 5.9. ja päättyy 11.9. Linkki ilmoittautumisjärjestelmään ja tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen lähetetään huoltajille lisäksi Wilma-viestillä ennen ilmoittautumisten alkamista.

Koulukohtaiseen tarjontaan on aikaa tutustua yhdessä kotona lapsen kanssa ennen ilmoittautumislomakkeen täyttämistä. Tänä vuonna HaLi-harrastuksiin ilmoittaudutaan yhdessä huoltajan kanssa. Tuttuun tapaan ilmoittautumisessa nopeus ei ratkaise. Ryhmät muodostetaan ilmoittautumisten päätyttyä ja jokainen ilmoittautunut saa ilmoituksen ryhmään pääsystä viikkojen 37–38 aikana. Harrastusryhmät starttaavat 26.9. alkaen. Muistuttelemme, että suosituimpiin harrastusryhmiin ilmoittautumisia tulee runsaasti, joten on hyvä valmistaa lasta siihen, että mieluisimpaan harrastusryhmään ei välttämättä ole mahdollista päästä heti mukaan. Kannustammekin ilmoittautumaan 1–3 ryhmään.

Valtakunnallinen harrastusviikko tuo lajiesittelyt kouluihin

Ensi viikolla (5.–11.9.) kouluilla järjestetään valtakunnallisen harrastusviikon kunniaksi lajiesittelypäivät. Päivän aikana oppilaat saavat mahdollisuuden tutustustua erilaisiin harrastuksiin osana koulupäivää. Lajiesittelypäivänä koululla on toiminnallisia pisteitä, joita ohjaavat harrastuksen ohjaajat. Mukaan tapahtumapäivään on kutsuttu myös paikallisia seuroja ja yhdistyksiä.

Mikäli viesti ei ole tavoittanut kaikkia paikallisia harrastusten ohjaajia, mukaan ehtii vielä ilmoittautua. Lisätietoja tapahtumaan osallistumisesta antaa HaLi-koordinaattori Linda Jaakkola.