Hyvä meininki kesäpikkuduuneissa!

Toukokuussa neljä lukiolaiskaverusta odotti innoissaan kesätöiden alkua. Sami, Aleksi, Tuukka ja Albert olivat löytäneet Pikkuduunia-hankkeen avulla kesätöitä. Yrittäjähenkiset kaverukset olivat perustaneet Apupojat-kesäyrityksen ja ensimmäisistä keikoista oli saatu sovittua.

Nyt heinäkuussa nuoret ovat jo monta kokemusta rikkaampia. Keikat ovat sujuneet hyvin ja uutta on opittu.

– Opittiin esimerkiksi maalaustelineiden kasaaminen ja käyttäminen, sekä tekniikoita vaikeisiin paikkoihin, maalauskeikalla olleet Sami ja Aleksi kertovat.

Kesäpikkuduunari maalaushommissa

Kesäpikkuduunari maalauskeikalla
Maalauskeikat ovat olleet suosittuja kesäpikkuduuneja.

 

Tuukan mielestä pikkuduunailu on ollut omatoimista ja hauskaa. Hän on käynyt muun muassa koko kesän ruohonleikkuukeikalla.

Liminkalainen Minna Junnikkala palkkasi hankkeen kautta kolme nuorta ulkorakennuksen maalausprojektiin.

– Tämä oli erittäin hyvä kokemus meille työnantajina. Meidän pikkuduunarit olivat täsmällisiä, ahkeria, oma-aloitteisia ja kohteliaita nuoria. Koska sääolosuhteet eivät olleet suotuisat maalaamiselle, he aikaistivat omatoimisesti töihintuloaikaa. Ja kuumuudesta huolimatta he jaksoivat maalata ja pitää positiivista henkeä yllä.

Apupojat listaavatkin vahvuuksikseen hyvän tiimihengen ja reippaan asenteen:

– Meillä on aina työtä tehdessä hyvä meininki! Kesäpikkuduunit ovat olleet nuorten mielestä hyvää kokemusta myös tulevia töitä ajatellen.

Vielä ehdit kysellä apulaista kodin kesätöihin tai mikseipä jo tulevaa syksyä silmällä pitäen! Ota yhteyttä Pikkuduunia-hankkeen Kaisaan tai Johannaan. Yhteystiedot löydät hankkeen etusivulta. Tai käy täyttämässä lomake: https://link.webropol.com/s/ilmoitapikkuduuni. Maksat työstä helposti laskulla ja voit myös hyödyntää kotitalousvähennyksen.

Lue lisää Mahdollisuuksien kesä Limingassa 2021 -nuorten kesätyökampanjasta!

Apupojat kesäpikkuduunareina
Apupojat toukokuussa 2021.