Koronarokotetta imetään ampullista lääkeruiskuun.

Johtava lääkäri kertoo näytteenottomäärien laskeneen: ”Epäilen, että haluttomuus testaukseen johtuu lähestyvästä joulusta”

Koronan vuoksi karanteenissa ja eristyksissä olevien ihmisten määrä on hieman laskussa. Samoin näytteenottomäärät ovat Limingassa ja naapurikunnissa romahtaneet, kertoo johtava lääkäri Pauliina Sarajärvi.

– Epäilen, että tauti ei niinkään ole sammumassa vaan ihmisten haluttomuus testaukseen johtuu lähestyvästä joulusta, jota ei haluta viettää karanteenissa. Toivottavasti kotitestejä löytyy kaupoista ja ihmiset testaisivat ainakin niillä itse itsensä. Positiivisen vastauksen jälkeen tulee hakeutua viralliseen testiin sekä välttää kontakteja että pysyä kotona.

Koronatestaukseen hakeutumista varten löydät ohjeet tästä linkistä. Rokotusajan varaamista varten ohjeet löytyvät puolestaan tästä linkistä.

– Walk in -rokotus torstaisin on ollut suosittu, ja eilen rokotuksilla kävi 180 rokotettavaa. Toivoisimme toki vielä lisää ensimmäisen ja toiseen rokotteen hakijoita, nyt suurin osa on kolmannen rokotteen ottajia, Sarajärvi päättää.