Koronarokotetta imetään ampullista lääkeruiskuun.

Limingassa koronatilanne jatkuu vaikeana

Vaikea koronatilanne jatkuu Limingassa edelleen, kertoo johtava lääkäri Pauliina Sarajärvi.

–  Edelleen karanteenissa on noin 150 ihmistä ja eristyksissä saman verran. Uusia tartuntoja ilmaantuu joka päivä vähintään saman verran kuin väkeä vapautuu karanteenista ja eristyksestä.

Tilanne ruuhkauttaa myös terveyskeskuksen palveluita.

– Terveyskeskuksessa ruuhkaa on puhelinneuvonnassa, vastaanotoilla sekä koronanäytteiden otossa. Lisäksi hallitus on määrännyt, että koronatodistusta varten 16–17-vuotiaat tulee testata ilmaiseksi.

Toiveena onkin, että kyseiseen ikäryhmään kuuluvat todistuksen tarvitsijat varaisivat ajan ensisijaisesti Pihlajalinnan näytteenottopisteeseen.

– Liminkaan voi näyteaikoja varata vain puhelimitse. Yritämme saada omat ajat riittämään oireisten henkilöiden näytteenottoon.

Näytteenottoajan varaamiseksi löytyy lisätietoa tästä linkistä.

Koronarokotuskattavuus kasvaa Limingassa koko ajan.

– 20–29-vuotiaista alle 70 prosenttia on ottanut rokotteen. 16–19-vuotiaat ovat käyneet hienosti rokotuksissa, heistä 83 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotteen, samoin 12–15-vuotiaiden rokotuskattavuus lähenee 70 prosenttia. Kuntalaiset ovat hyödyntäneet hienosti rokotusmahdollisuutta ilman ajanvarausta, kertoo hoito- ja hoivatyönjohtaja Riitta Ruottinen.

Koronarokotuksen voi hankkia Limingassa varaamalla ajan ennakkoon, mutta myös ilman ajanvarausta. Lisätietoa saa puolestaan tästä linkistä.

Suomessa aloitetaan pian rokotukset myös 5–11-vuotiaille.

– Limingassa lasten rokotukset aloitetaan tammikuussa 2022. Tästä tiedotetaan lisää myöhemmin, päättää Sarajärvi.

 

Koronarokorustilanne Limingassa 10.12.
Koronarokotuskattavuus ikäryhmittäin Limingassa 10.12.2021. Lähde: THL

Päivitetty 10.12. klo 18.50: Suomessa aloitetaan pian rokotukset myös 5–11-vuotiaille.